Ziraat mühendisliği ve birkaç bölümü

Ziraat mühendisliği; bitki üretim, pazarlama, koruma, çoğaltma, ıslah, tarımsal biyoteknoloji, tarım makineleri, tarımsal enerji ve yapı, kültür, arıcılık, kümes, büyük-küçük baş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgilenen multidisipliner mühendislik dalıdır.Ziraat mühendisliğinde birçok bölüm bulunmakta,en çok tercih edilen bitki koruma ve bahçe bitkileri bölümüdür. Mezunlar tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında istihdam edilmektedir. Sevdiğin bölüme git, kendini geliştir, işsiz kalmazsın hikayesi doğru mu mezun olunca göreceğiz. Ankara, Çukurova, Ege, Akdeniz, Uludağ gibi köklü Üniversitelerde (hepsi en iyi herhangi bir şeyin onlarda olduğunu söyler) ya da sadece mühendislik unvanı alıp dört yıl aile evinden uzaklaşıp kafa dinlemek sonrada işsiz kalmak için adı duyulmamış üniversitelerde okunabilir.
Bölümü anlamak için önce görülen dersleri anlamak gerektiğini düşünüyorum. Ziraat mühendisliğinde ilk yıl (Uludağ Üniversitesi için) bütün bölümler için ortak, meteoroloji, botanik, zooloji, fizik, matematik, kimya, organik kimya, ekonomi, ölçme bilgisi, İngilizce, TDE, inkılap vb. okutulur.

Bahçe Bitkileri:Biyokimya, tarım Mak. Mikrobiyoloji, çoğaltma tekniği, B.b. Hastalıkları, bitki koruma, genetik, istatistik, meyvecilik, sebzecilik, bağcılıkla ilgili dersler, fizyoloji, biyoteknoloji, ıslah, organik tarım, B. bitkilerinde sitogenetik gibi birçok ders okutulur. 
Bitki koruma:Entomoloji, mikrobiyoloji, Biyokimya, fitopataloji, genetik, bakteriyoloji, viroloji, böcek morfolojisi, nematoloji, jeomorfoloji, patoloji,bitki hastalıkları epidemiolojisi, entomolojide moleküler biyoloji ve birçok benzer bitki sağlığıyla ilgili dersler okutulur. 
Toprak bilimi ve bitki besleme: CBS, Toprak mekaniği ve teknolojisi, Toprak etüd ve haritalama,hidroponik, Toprak genesisi, gübre ve gübreleme, Toprak kimyası, analitik kimya, mineraloji, Toprak fiziği, bitki besleme, istatistk, tarım deontolojisi ve benzer birçok ders okutulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖCÜ MÜ GDO MU?

ROPS: Traktör kazası sebebiyle meydana gelen ölümlerin yarıdan fazlası devrilme yüzünden.

-Pestisit çeşitleri ve insektisitlerin etki ettiği sistemler ve mekanizmalar-